Смачного всім!

Секрети від справжніх господарок:

Розанчики. 2 стакана муки, 2 желтка, 2 творожных сырка, щепотка соды (не гасить). 100 г. мягкого сливочного масла, 100 г. маргарина растереть с двумя желтками, туда добавить сырки, муку, соду. Замесить тесто и положить его в холодильник на полчаса.

2 белка взбить с 1 стаканом сахара до густоты. Тесто разделить пополам (для приготовления розанчиков с разными начинками), раскатать тонко (0,5 см), смазать белками, добавить орехи, закрутить струделем, порезать кусочками толщиной 1 см. Положить на противень, смазанный маслом, и выпекать розанчики в горячей духовке.

То же проделать со вторым куском теста, в качестве начинки использовать изюм.

Тыквенная каша. Тыкву очистить от кожуры, мелко порезать, добавить яблоки, немного сахара, сливочного масла, молока. Тушить. В конце добавить орехи, корицу, изюм.

Свиные рулетики с морковью. Свиные отбивные — отбить, посолить, поперчить. Начинка — морковь (много) натереть на крупной терке, туда же добавить мелко нарезанный чеснок (много), не солить.

На всю длину отбивной кладем морковный фарш, закручиваем рулетиком, связываем ниткой. Слегка обжариваем с обеих сторон, складываем в емкость.

Соус: в высокую сковороду налить немного кипяченой воды, томат, сметана, немного сливочного масла, перец, сахар, соль очень осторожно, так как отбивные посолены. Закипит, залить отбивные этим соусом. На маленьком огне тушить 30 мин.

На горячий лист налить постное масло, добавить сливочное масло. Положить очищенный картофель средней величины, разрезанный на 4 части. Посолить, поперчить.

Приятного аппетита!

Секретами поделилась Сусанна Петровна.

Рулет з грибами (м’ясом , червоною рибою). 4 яйця, 4 плавлених сирка, 1 пачка майонезу, 1 столова ложка борошна ( з горою), 1 чайна ложка соди, погашеної оцтом.

Сир натерти на бурякову тертку, додати збиті яйця, майонез, борошно, соду. Перемішати все. Деко застелити пергаментним папером та вилити на неї отриману масу. Ложкою розрівняти по всій площі дека. Випікати в духовці при 180 градусах 20 −25 хвилин.

Отриманий корж розрізати на дві половини прямо на деку. На кожну половину покласти не дуже грубий шар начинки: (піджарені з цибулею гриби. До грибів додати 1/ч частину плавленого сирку), (відварену та порізану кусочками грудинку курки), (відварену та перекручену з жареною цибулею печінку), (кусочки червоної риби). Акуратно відділяючи корж від паперу, скрутити його в рулет. В тих місцях, де корж прилип до паперу — підрізати його ножем. Готові рулети притиснути трошки рукою, щоб вони були овальної форми і поставити ще раз в духовку на 5 хвилин, щоб зарум’янилися.

Сухарики. 100 гр вершкового масла, 3 яйця, 2 ст. ложки сметани, 0,5 чайної ложки соди, 1 стакан цукру, 1 стакан горіхів, 0,5 стакана родзинок, борошно (скільки візьме тісто), пучка солі.

Розтопити масло, додати збиті яйця, сметану, соду, пучку солі, горіхи, родзинки, цукор. Розмішати. Всипати борошно і замісити тісто.

Розділити на 3 частини, кожну розкачати в качалочку, як на вареники. Покласти на деко і рукою придавити качалочку в товщину 1-1,5 см. Посипати корицею. Випікати в духовці при 180 градусах 20 — 25 хвилин. Витягнути деко, готові полоски тіста порізати ножем на кусочки шириною 1,5-2,0 см, перевернути їх на бік і знову поставити в духовку на 10-15 хв. Отримаєте смачні сухарики, які, крім того, довго зберігаються.

Швидка піца з батону. На широкій сковорідці обжарити скибочки батону, залити їх трьома збитими присоленими яйцями, протушкувати на малому вогні, поки схватяться яйця. Зняти сковорідку з плити, верх страви змазати томатним соусом, можна трішки майонезом. Посипати жареною цибулею з грибами (чи порізаною ковбаскою, вітчиною), змазати майонезом та притрусити потертим сиром. Сковорідку поставити в розігріту духовку і запікати 10-15 хвилин.

Булочки-бутерброди. 5-6 булочок, 1 баночка ставриди, 4-5 яєць, 2 цибулини, 50 гр вершкового масла. Булочку розрізати навпіл. Ножем вирізати м’якушку. Кусочком вершкового масла змастити булочку, на дно покласти розтовчену ложкою ставриду, присипати порізаною дрібно цибулею, потім порізаним кубиками яйцем. Змастити майонезом і притрусити натертим на тертці сиром. Викласти булочки на деко і в розігрітій духовці випікати 15-20 хвилин.

Секретами поділилася Лідія Іванівна


Записей не найдено.


Показано 0 - 0 из 0 статей | Страница 0 из 0



Київська міська організація ветеранів України